4 Koko Šaneles padomi, kurus sievietes 50+ ignorē un izskatās bezgaumīgi

Koko Šanele teica: “Pie neglītuma var pierast, bet pie nekoptības – nekad!”

Būsim godīgi: mēs katru dienu redzam nevērīgi ģērbtas sievietes. Un tādas, kas nevērīgi izturas pret savu uzturu un veselību.

“Es valkāju tīras drēbes. Ar to pietiek,” – sievietes raksta komentāros pie rakstiem par modes tendencēm.

Pietiek ar ko?

Lai dzīvotu – varbūt. Bet, lai izbaudītu dzīvi – ar to acīmredzot nepietiek.

Labi ģērbties ir enerģijas ietilpīgs pasākums. Patiesībā tas ir dzīves darbs. Bet, kā teica Sofija Lorēna, frizūra un kleita var mainīt dienu, garastāvokli un likteni.

Svarīgākais ir nevis radīt veiksmīgas dāmas iespaidu un “iepriecināt pretimnākošos tēvočus”, bet gan iepriecināt sevi.

Sievietes, sasniegušas 50 gadu vecumu, steidz atcelt pienākumu izskatīties kā ziedošai rozei. Pirmkārt, viņas jau ir satikušas dzīves partneri.

Otrkārt, viņas ir dzirdējušas komplimentus.

Treškārt, viņām ir bagāta iekšējā pasaule. Bet pēc tam viņas raud no laimes, ieraugot atjaunoto, skaisto sevi.

Lūk, 4 padomi, kas ir jāņem vērā!

1. Jūs nevarat ietaupīt uz auduma kvalitāti

Kad esat atbildīgs par ģimeni un vēl gribat atlikt naudu dažādiem neparedzētiem gadījumiem, jūs uzskatāt, ka ir normāli staigāt pa tādiem veikaliem, kuros ir pārspīlēti zemas cenu zīmes un iegādāties pa 30 eiro sintētisku kleitu, kas būs “tieši piemērota vasarai”, un tad sieviete brīnās, kāpēc kleita izkropļojusi viņas figūru, un sviedri tek no ķermeņa.

Tikai kokvilna. Tikai lins. Tikai zīds. Nekādu piemaisījumu. Meklējiet izpārdošanas, sekojiet līdzi cenām interneta veikalos. Ir vērts. Labāk trīs kvalitatīvas kleitas nekā desmit maisveida izstrādājumi, kas jums pašiem nepatīk.

2. Tikai ērtas drēbes

Metabolisms ar mums vecumā izspēlē nežēlīgu triku – svars strauji pieaug vai krīt. Lielākajā daļā gadījumu tas aug. Taču visi apspīlētie džinsi un ciešie džemperi ir jāslēpj un jāiegādājas tādi, kuros ir ērti. Ir svarīgi, lai būtu komfortabli.

3. Tikai mierīgi toņi

Rudzupuķu zilā, tējas zaļā, ceriņu violetais. Smilšu, krēma, dzintara, bumbieru, safrāna krāsas…

Obligāti jāatsakās no spilgtām krāsām. Tāpat jāizvairās no lielām izdrukām, kas padara tēlu lētāku. Atsakieties no košām rotaslietām. Tās piešķir vecumu. Nevarat atteikties no spilgtām krāsām? Nēsājiet tās tajās zonās, kas ir tālāk no sejas. Izvēlaties svārkus, nevis blūzi. Kurpes, nevis kardigānu.

Jo vienkāršāks piegriezums, jo labāk. Saglabājiet vienkāršību. Nemēģiniet izskatīties kā karaliene. Klusa greznība ir modē.

“Nekas nenoveco sievieti tā kā pārāk bagātīgs tērps. Uzvelkot rotaslietas, noņemiet to, ko uzvilkāt pēdējo.” – Koko Šanele.

4. Rotaslietas, aksesuāri un smaržas

Papildiniet kleitu ar jostu, jaunu rokassomu, rotaslietām. Bez tām tēlu nevar saukt par interesantu, sievišķīgu un pilnvērtīgu. Ļaujiet sev aiziet uz veikalu un izvēlieties savu iecienītāko smaržu pudelīti.

Dārgs, kvalitatīvs aromāts (vienalga, kāds sastāvs – jautrs vai līksms) izraisīs neatgriezenisku reakciju – mainīs jūsu stāju, izskatu, gaitu.

Kāda sieviete, aizcērtot acis, lai neredzētu cenu zīmi, nopirka sev Chanel smaržas “Crystal”.

“Un viss,” viņa domāja. “Līdz mēneša beigām manas algas nepietiks, vīrs sāks rūkt, apvainoties. Meita izsmies un sāks teikt: mammu, ko tu, tu atcerējies jaunību? Darbā visi ķiķinās.’’

Bet tā taču nesanāca. Vīrs skatījās uz viņu tā, it kā redzētu viņu pirmo reizi. It kā viņā būtu kaut kas radikāli atšķirīgs. Viņas meita bija patiesi sajūsmināta: “Mammu, tu esi tik skaista.’’ Pēc pāris nedēļām viņa saņēma paaugstinājumu darbā.

Taču viņi paaugstināja amatā nevis veco sievieti, kura baidījās būt skaista un stilīga. Bet jauno, kura nebaidās no nekā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment